pondelok 3. decembra 2012

Prílet do Limy

"Katarina!" zakričal brat Rafael na letisku v Lime a vedeli sme, že už je dobre. Rafael je nižšej postavy, má výrazné črty tváre a je veľmi srdečný. Po chvíľke ako sme s ním rozprávali nás svojou rečou ubezpečil, že sa už nemáme čoho báť, že o všetko bude postarané.



Vráťme sa na začiatok.  Naša misijná sestra Katka, ktorá v Lares strávila pol roka sa prišla s nami rozlúčiť večer pred odletom. Prišla, aby nám odovzdala listy, ktoré máme doručiť do Peru. Išli sme teda spať o polnoci. Budíček o 3:30, aby sme o 5:00 mohli už byť na letisku. Mama s Vladom sa podujali, že nás pôjdu odprevadiť. Naše poloospalé tváre, preniknuté obavou z toho čo nás čaká a ako to zvládneme, hovorili za nás jasnou rečou.
mm celkom aj strach ako dopadne cel naa cesta
mám celkom aj strach ako dopadne celá naša cesta
Po vzlietnutí z Viedne sa tento náš preľaknutý výraz vytratil a strach nahradil prvý úsmev.

DSC_0255

Nové letisko v Madride, Barajas nás fascinovalo svojou architektúrou a doprialo nám trošku zmeny pred dlhým letom do zámoria. Zviezli sme sa metrom k nášmu odletovému terminálu, občerstvili sa jedlom, ktoré sme si zobrali na cestu. Rozlúčili sme sa s Európou a nasadli sme do nášho Airbusu A346.


DSC_0269

Let trval 12 hodín. Preleteli sme vyše 9500 kilometrov vo výške 11kilometrov nad morom a rýchlosti 950 km/h. Čas ubiehal pomaly. Občas sa nám naskytli prenádherné obrazy oblakov a pevniny, ktorými sme sa moli kochať celú cestu, lebo sme mali miesta pri okne.

DSC_0291DSC_0288

O 22:23 nášho času sme už leteli nad Latinskou Amerikou. Kde sa nám ponúkala ako na dlani rieka o ktorej si myslíme, že mohla byť Amazonka, alebo nejaký z jej prítokov.

 DSC_0316DSC_0320

Pol hodinu po polnoci stredoeurópskeho času sme videli poslednýkrát záblesky slnka a lietadlo sa pripravovalo na zostup.

Lima hlavn mesto Peru
Pristali sme o 18:50 miestneho času, čo je 00:50 stredoeurópskeho času. Na letisku nás čakal brat salezián Rafael, ktorý nás priviezol do saleziánskeho strediska. Tu sme sa zvítali so saleziánskou komunitou, ktorú tvoria 6-7 saleziáni. Všetci sú veľmi srdeční a potešení našou návštevou. V Lime sa zdržíme zopár dní kým sa nám podaria vybaviť víza na pobyt.
DSC_0328
rušné ráno v Lime

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára